hormon behandling aarhus

 

Der bliver ikke taget nok hånd om patienter med hjernerystelse i det danske sundhedssystem

En ny rapport fra Dansk Center for Hjernerystelse viser, at både patienter og fagfolk er frustrerede over den måde, hjernerystelsesramte patienter bliver mødt i det danske system.

Omkring 25.000 danskere bliver hvert år ramt af hjernerystelse, og op mod 7.000 har senfølger som for eksempel hovedpine, kvalme, søvnvanskeligheder, lyd- og lysfølsomhed, træthed, eller vanskeligheder med at koncentrere sig og huske.

En af hovedpointerne i rapporten er, at en koordineret indsats mellem forskellige fagligheder og et fælles mål for patienten er vigtig for behandlingen. Lægerne mangler simpelthen et sted, de kan henvise folk med hjernerystelse, hvor de kan blive ordentligt vejledt og taget hånd om, og hvor der bliver sammensat et program, som tager udgangspunkt i det individuelle behov.

I Favn har vi en bred vifte af tilbud til dig, der er ramt af hjernerystelse og eventuelt senfølger efter hjernerystelse.

Charlotte Holm ejer og stifter af Favn startede netop Favn, da hun selv efter en hjernerystelse med senfølger savnede et sted, hvor hun kunne blive vejledt i forskellige gavnlige tiltag. Mest af alt var hun træt af at skulle bruge en masse ressourcer på at gå mange forskellige steder i byen.

Charlotte har derfor samlet en gruppe af kompetente og hjertevarme behandlere og undervisere, som står klar til at støtte dig i din healings proces efter en hjernerystelse både fysisk, mentalt og psykisk.

Kontakt Charlotte Holm for en gratis forsamtale, hvor hun ud fra dine udfordringer og ønsker sammensætter et uforpligtende forløb til dig.

Læs mere om vores forskellige tilbud her

NHT® vejledning ved Charlotte Holm

En hjernerystelse er en stor stress belastning for hele din krop og ofte vil det også påvirke dine hormoner. Forskningen viser, at 20% med hjernerystelse får påvirkning af deres hypofyse – hypofyseinsufficiens – som vil give en negativ påvirkning af hele dit hormonsystem. Symptomerne herpå kan nemt forveksles med det, man kalder senfølger efter hjernerystelse. Dette kan være hukommelsesbesvær, udmattelse, migræne, svækket immunforsvar, uregelmæssig menstruation/ pludselig begyndende overgangsalder, angst og depression mm.

I et NHT®-forløb får du testet dine hormoner og sammenholdt med dine symptomer modtager du en grundig vejledning i kost og kosttilskud, stresshåndtering og eventuelt bioidentiske hormoner. 

Læs mere og book tid til gratis forsamtale her.

Hormonyoga ved Charlotte Holm

Hormonyoga er en meget blid yogaform som kan være et rigtig godt sted at starte efter en hjernerystelse, idet der netop her arbejdes med beroligelse af nervesystemet, samarbejdet mellem de 2 hjernehalvdele, vejrtrækningsøvelser samt genoprettelse af hormonbalancen som ofte bliver udfordret efter en hjernerystelse. 

BodySense træning ved Camilla

BodySense træning er en ultrablid bevægelsesform og en tilgang der støtter kroppens egen heling. Træningen er særlig velegnet ved følger efter hjernerystelse og hjælper på at skabe balance i nervesystemet.

Blide aktive øvelser der træner kropsbevidsthed gennem bevidst sansning, nærvær og vejtrækning. Bevægelserne går fra mikrobevægelser til lange blødgørende stræk.

En restorativ træning der møder kroppen hvor den er og gradvist bygger den op.

Naturterapi ved Camilla

Camilla tilbyder både individuel naturterapi og gruppeforløb for hjernerystelsesramte.

Gruppeforløbet er særligt tilrettelagt hjernerystelsesramte.  Tempoet er langsomt og roligt med stop undervejs og med guidning i forskellige øvelser for krop og sanser. Her kan man opleve et fællesskab med andre ramte uden en masse ord og snak.

Fokus er på at mærke naturens både beroligende og opladende effekt gennem sansning, grounding og nærvær i naturen og på at arbejde med nogle af de temaer, som kan fylde når man er ramt. 

I individuel naturbaseret psykoterapi er fokus på at arbejde med de temaer og udfordringer, der fylder for den enkelte. Her arbejdes med kroppen og sanserne og nærværet med naturen. Naturen hjælper vores krop, hjerne og nervesystem til at genfinde stabilitet og tryghed. Naturbaseret psykoterapi kan være en enormt blid måde at arbejde med nogle af vores aller dybeste og største udfordringer, vores sværeste følelser, vores mest forstyrrende symptomer og vores mest livgivende og meningsgivende potentiale.

Manuvision kropsterapi ved Frank Løssl og Henriette 

Efter en hjernerystelse kan det være svært at afkode kroppens signaler, da kroppen ikke reagerer, som den plejer.

Manuvision kropsterapi behandler senfølger efter en hjernerystelse ved at skabe kontakt til kroppens signaler og balance i nervesystemet. Det betyder, at man bliver mere opmærksom og får en mere fintfølende sansning af, hvad der sker indeni. Dermed bliver det nemmere at undgå de belastninger – store som små – der kan få bægeret til at flyde over.

Manuvision kropsterapi afbalancerer nervesystemet ved bl.a. at løsne spændinger i nakke og åndedrætsmuskulatur – og vi giver redskaber videre, så man selv kan arbejde med sit åndedræt og berolige nervesystemet.

manuvisionteapeut aarhus

Mange der rammes af hjernerystelse oplever ikke kun konsekvensen af det fysiske traume men også alle de mentale udfordringer, der følger i kølvandet – udfordringer som kan påvirke relationen til en selv, til familien, til jobbet mv. Da krop og psyke begge påvirkes, er det derfor nødvendigt at behandle hjernerystelsen som et samlet traume.

Frank Løssl har speciale i traumeterapi og erfaringer med en helhedsorienteret tilgang til hjernerystelser.

Kropsterapeut-aarhus

Udover Manuvision kropsterapi tilbyder Henriette også naturterapi.

Naturen kan være en stor hjælp ved koncentrationsbesvær og udmattelse efter hjernerystelse og den stress, som ofte opleves pga. symptomerne.

Rent forskningsmæssigt er der noget, der viser, at naturmiljøer, hvor der er mulighed for at bevæge sig fysisk og blive sansemæssigt stimuleret kan have en positiv effekt.