Hvad er Kranio Sakral Terapi?

Kranio Sakral terapi vinder stigende popularitet som en behandlingsmetode for både børn og voksne. Dette terapiformål er kendt for sin skånsomme og effektive tilgang, der sigter mod at genoprette harmoni i områder omkring kraniet, rygsøjlen og det tilhørende nervesystem. Terapeuten arbejder dybdegående med det formål at fremme kroppens naturlige helbredelsesmekanismer.
Under en Kranio Sakral behandling begynder terapeuten typisk med at identificere de underliggende årsager til dine symptomer, som resulterer i ubalance i kroppen. Ud fra disse underliggende årsager forsøger terapeuten at påvirke kroppen positivt for at muliggøre helbredelse.

Terapeuten udfører manuelle teknikker, herunder forsigtig trykpåvirkning og korrektion af specifikke punkter på kraniet, udspænding af kraniale led og skånsom mobilisering af knoglerne. Ydermere inkluderer terapiformen ansigtet, ansigtsmusklerne, rygsøjlen, korsbenet og kæben som vigtige områder i behandlingen.
Kranio Sakral terapi er forankret i den opfattelse, at kroppen har en anatomisk og kontinuerlig rytme, hvor hjernens væske cirkulerer i kroppen. Denne rytme gentager sig cirka 6-12 gange i minuttet og spiller en afgørende rolle for kroppens velbefindende.

Ifølge den Kranio Sakrale filosofi kan denne rytme medføre små bevægelser i knoglerne i kraniet og mellem dem. Imidlertid kan traumer som hjernerystelser, slag mod hovedet, kronisk stress, chok, sygdom og lignende påvirke disse bevægelser og resultere i blokeringer og restriktioner, der skaber ubalance i kroppens system. Terapeutens mål er at behandle disse ubalancer ved at anvende manuel trykpåvirkning og stræk på specifikke områder på kraniet, rygsøjlen og korsbenet, med det formål at genoprette en sund og optimal balance i kroppen. Dette bidrager til at eliminere spændinger og blokeringer.
Kranio Sakral terapi er velegnet til behandling af en bred vifte af psykiske og fysiske gener og lidelser. Derudover kan det fremme generel krops- og sindsmæssig balance og trivsel.

Kranio Sakral terapi har vist sig at have en positiv indvirkning på symptomer såsom:

  • Stress, især når det udvikler sig til en kronisk tilstand.
  • Hormonelle ubalancer.
  • Tand- og kæbeproblemer.
  • Nakke- og rygsmerter.
  • Hovedpine og migræne.

Lige nu har vi ingen behandlere, der tilbyder Kranio Sekral, men Sigrid tilbyder ansigtmassage, der kan være gavnlig for samme symptomer.