Feldenkrais 

MED SUSAN

Bevidsthed gennem bevægelse

– med Feldenkrais-lærer Heidi Steenstrup som pt. vikarierer for Susan –

Med Feldenkrais lærer du at bevæge dig mere let og koordineret. Rygsøjlen og hele skelettet retter sig ind. Eventuelle kropslidelser, holdningsskader og kroniske spændinger afhjælpes og afløses gradvist af velbefindende. Gennem øget iagttagelse og kropsfornemmelse kan du med små, blide bevægelser spænde af, styrke og forny dig – og i det hele taget få det bedre med dig selv.

Målet med Feldenkrais er at forbedre den enkeltes holdning og muligheder i alle livets forhold. Det fører til højere bevidsthed, til mere afslappet omgang med situationer, du måske vanligt oplever med stress, og ikke mindst til mærkbar øget livsglæde.

Metoden har navn efter sin opfinder, israeleren dr. Moshe Feldenkrais (1904-1984). Han lærte sig selv at gå igen, efter lægerne dømte ham til en kørestol resten af livet. Med base i sin viden som fysiker og judomester, sin interesse for neurofysiologi og adfærdspsykologi, og inspireret af små børns indlæringsevne, studerede han sammenhængen mellem bevægelse, sanseindtryk, tanker og følelser. Siden viste han vejen til, hvordan børns udviklingspotentiale kan udnyttes i alle aldre, fordi hjernen kan skabe nye neurologiske mønstre gennem hele livet. Feldenkrais®-bevægelseslektioner styrker den evne.

Feldenkrais havde et overordnet mål: ”at gøre det umulige muligt, det mulige let, og det lette elegant.” For at nå dét skabte han to teknikker: I Funktionel Integration® gjorde han med sine hænder på en person vedkommende opmærksom på uhensigtsmæssige holdninger og bevægelses-mønstre – og anviste nogle bedre måder at bruge kroppen på. Med den anden teknik – Bevidsthed Gennem Bevægelse® (Awareness Through Movement/ ATM®) – vejledte han større grupper i selv at udføre forskellige øvelser.

Det er dét, vi praktiserer i kurserne i Favn Aarhus. Typisk ligger vi ned, da gamle mønstre lettere aflæres liggende, hvor kampen mod tyngdekraften er mindst. Øvelserne – der også omfatter at rejse sig, rulle rundt, sidde, gå og stå i mange variationer – er meget forfinede og skabt til at øge den enkeltes opmærksomhed og evne til at vælge lette og balancerede bevægelser frem for tunge og besværlige.

Uhensigtsmæssig brug af kroppen sker, fordi vi har indlært uheldige mønstre, eller som et resultat af restriktioner, vi har pålagt os selv ved en skade. For at beskytte den skadede del spænder vi kroppen op, hjernen sætter programmeringen på automatik – og holder den der længe efter skaden heles op.

Heldigvis kan vi altid aflære gammel programmering – og lære nyt og bedre igen.

Kom og oplev det selv, gerne med en prøvetime til start.

I 2023 tilbyder vi små eftermiddagskurser, den anden lørdag i måneden.

Det enkelte kursus står fint i sig selv, men naturligvis får du større effekt ved flere kurser.

For tilmelding, information og spørgsmål, kontakt Heidi på tlf.: 2061 4407 eller mail: heidi.steenstrup@gmx.net

Kærlig hilsen Susan og Heidi

Heidi Stenstrup
Certificeret Feldenkrais lærer
Feldenkrais på Samsø

Kærlig hilsen Susan Klaus
Certificeret Feldenkrais lærer
www.facebook.com/feldenklaus

“Bevægelse er livet. Når du forbedrer bevægelsen, forbedrer du selve livet.” – Moshé Feldenkrais

Hvornår:

Lørdag d. 8. april – 13. maj – 10. juni – (Ferie i juli) – 12. august –
9. september – 14. oktober –
11. november –  9. december

Tid:

Kl. 13.15-17.15

 

Pris:

450 kr. pr. kursus

Book en plads på holdet:

Mød underviseren: