Feldenkrais – Awareness Through Movement

MED SUSAN

Bevidsthed gennem bevægelse
Med Feldenkrais lærer man at bevæge sig let og godt koordineret. Rygsøjlen og hele skelettet retter sig ind, kropslidelser, holdningsskader og kroniske spændinger afhjælpes og afløses gradvist af lethed og velbefindende. Gennem øget iagttagelse og kropsfornemmelse kan man med små, blide bevægelser spænde af, styrke og forny sig og i det hele taget det bedre med sig selv.

Målet med Feldenkrais er at forbedre den enkeltes holdning, bevægelsesmuligheder og åndedræt i alle livets forhold. Det fører til højere bevidsthed, til mere afslappet omgang med situationer, man hidtil har oplevet med stress, og ikke mindst til mærkbar øget livsglæde.

Metoden har navn efter sin opfinder, israeleren dr. Moshe Feldenkrais (1904-1984). Han lærte sig selv at gå igen, efter lægerne dømte ham til en kørestol  resten af livet. Med base i sin viden som fysiker og judomester, sin interesse for neurofysiologi og adfærdspsykologi, og inspireret af små børns indlæringsevne, studerede han sammenhængen mellem bevægelse, sanseindtryk, tanker og  følelser. Siden viste han vejen til, hvordan børns udviklingspotentiale kan udnyttes i alle aldre, fordi hjernen kan skabe nye neurologiske mønstre gennem hele livet.
Feldenkrais®-øvelser styrker den evne.

Feldenkrais havde som mål ”at gøre det umulige muligt, det mulige let, og det lette elegant.”
For at n
å dét skabte han to teknikker. I Funktionel Integration® gjorde han med sine hænder på en person vedkommende opmærksom på uhensigtsmæssige holdninger og bevægelses-mønstre – og anviste nogle bedre måder at bruge kroppen på.

Med den anden teknik – Bevidsthed Gennem Bevægelse® (Awareness Through Movement/ ATM®) – vejledte han større grupper i selv at udføre forskellige øvelser. Det er dt, vi praktiserer i kurserne i Favn Aarhus. Typisk ligger vi ned, da gamle mønstre lettere aflæres liggende, hvor kampen mod tyngdekraften er mindst.

Øvelserne – der også omfatter at rejse sig, rulle rundt, sidde, gå og stå i mange variationer – er meget forfinede og skabt til at øge både den enkeltes opmærksomhed og evne til at vælge lette og balancerede bevægelser frem for tunge og besværlige. 

Uhensigtsmæssig brug af kroppen sker, fordi vi har indlært uheldige mønstre, eller som et resultat af restriktioner, vi har pålagt os selv ved en skade. For at beskytte den skadede del spænder vi kroppen op, hjernen sætter programmeringen på automatik – og holder den der længe efter skaden heles op. Heldigvis kan vi altid aflære gammel programmering – og lære nyt igen.

Kom og oplev det selv, gerne med en prøvetime til start.

Resten af 2022 tilbyder jeg små eftermiddagskurser, den anden lørdag i måneden:

Lørdag 10. september – 8. oktober – 12. november – 10. december – kl. 14 -18

Det enkelte kursus står fint i sig selv, men naturligvis får du større effekt ved flere kurser.

Prisen er 450 kr. pr. kursus.

Tilmelding senest n måned før hvert kursus.

Tilmelding/mere information/spørgsmål:

Kontakt: susan@vrads.dk * Telefon 75757512 * Mobil 40285712

Kærlig hilsen
Susan Klaus

Certificeret Feldenkrais lærer
www.facebook.com/feldenklaus

Bevægelse er livet. Når du forbedrer bevægelsen, forbedrer du selve livet.”
Moshé Feldenkrais

Hvornår:

Lørdag 10. september
Lørdag 8. oktober
Lørdag 12. november
Lørdag 10. december

Tid:

Kl. 14 – 18.

 

Pris:

450 kr. pr. kursus.

BEMÆRK vedr. tilmelding:

Tilmelding senest én måned før hvert kursus.

Kontakt:

Hvis du har spørgsmål, kontakt underviser Susan Klaus på tlf. 75757512 / mobil 40285712 eller via e-mail: susan@vrads.dk