Krop og Nærvær – forløb på 8 tirsdage

Velkommen på mit hold, som vil bestå af en skøn blanding af øvelser fra kropsterapi, yoga, pilates, dans (5 rytmer) og fysioterapi.

Alle kroppens muskler og led styrkes og bevæges igennem, mens vi øver os på at være nærværende i krop og sind.

Øvelserne varierer meget fra gang til gang, men et tema som er gennemgående, er at træne opmærksomhed på vores “spænd” i kroppen og i vejrtrækningen, samt at træne det både at kunne og at turde “slippe” . Vi har fokus på at mærke efter hvordan vores krop reagerer, når vi er under pres. Hvad er vore mønstre i forhold til at “tage os sammen”? Spænder vi for eksempel op i kæbe, skuldre, nakke og gør os hårde, eller er vores mønster at vi opgiver og at kroppen kollapser? Vi øver det at kunne “trække vejret” og blive i en stilling, at erfare at vi kan være stærke, uden at vi skal spænde op og “tage os kropsligt sammen”, men derimod blive stærke ved at turde give mere slip, og erfare at vores styrke kommer fra vores kontakt ned til vores fundament, og fra en blød og fleksibel og sansende krop (som vi lytter til!). Vi arbejder også med at blive opmærksomme på, samt at øve det at give plads til de følelser vi undertrykker. For eksempel ved at arbejde med tramp og eksplosive bevægelser, “ryste”-bevægelser, eller ikke-styrede bevægelser til musik.

Som underviser øver jeg mig på at være med det der er. Og på at eksperimentere og turde “træde ved siden af” og at turde stille mig selv i front med min uperfekthed og sårbarhed. Det betyder at jeg forsøger dels at lytte til, hvad jeg selv kommer med af energi og humør, men også hvad mit hold “kalder på”.

Der er plads til at være stresset, berørt, plads til at være fjollet, plads til både stive knæ og bløde maver. Du skal ikke “passe ind”, jeg vil tværtimod invitere dig til at mærke efter hvordan du bliver endnu mere dig. Jeg ønsker at alle går fra timen med en oplevelse af at være blevet set, både af mig, af de andre på holdet, og allervigtigst; af dig selv.

Hvis du har spørgsmål omkring forløbet så tøv ikke med at ringe eller skrive!

I forbindelse med tilmelding bedes du betale via mobile pay til 21375060.

Glæder mig til at se dig!

Kærligst Sonja

manuvision og træning