Hvad er Feldenkrais?

Feldenkrais-metoden er vejen til en lettere og mere koordineret bevægelse. Den retter rygsøjlen og skelettet ind, lindrer kropslidelser, korrigere holdningsskader og afhjælper kroniske spændinger. Ved at øge iagttagelsen og kropsfornemmelsen kan du med små, blide bevægelser frigøre spændinger, styrke din krop og fornye dig, hvilket resulterer i en generel forbedring af dit velvære.

Formålet med Feldenkrais er at forbedre din holdning og dine muligheder i alle livets aspekter. Dette fører til øget bevidsthed, mere afslappet håndtering af stress og ikke mindst en mærkbar stigning i livsglæden. Metoden er opkaldt efter sin skaber, dr. Moshe Feldenkrais, der, efter at læger havde dømt ham til kørestol resten af livet, genoptrænede sig selv til at gå igen. Han kombinerede sin viden som fysiker og judomester med sin interesse for neurofysiologi og adfærdspsykologi, og blev inspireret af små børns evne til indlæring.

Feldenkrais havde et overordnet mål om at gøre det umulige muligt, det mulige let og det lette elegant. Han udviklede to teknikker: Funktionel Integration, hvor han manuelt guider en person for at korrigere uhensigtsmæssige holdninger og bevægelsesmønstre, og Bevidsthed Gennem Bevægelse (Awareness Through Movement/ATM), hvor han vejleder større grupper i at udføre forskellige øvelser selv. Feldenkrais-bevægelseslektioner styrker evnen til at skabe nye neurologiske mønstre gennem hele livet.

Metoden inkluderer raffinerede øvelser, ofte udført liggende, da gamle mønstre nemmere aflæres i den position. Disse øvelser, der omfatter at rejse sig, rulle rundt, sidde, gå og stå i mange variationer, er designet til at øge opmærksomheden og evnen til at vælge lette og balancerede bevægelser frem for tunge og besværlige. Feldenkrais-metoden giver mulighed for at aflære gamle programmeringer og lære nye og bedre måder at bevæge sig på.

Lige nu tilbyder vi ingen Feldenkrais hold eller behandlere i Favn, men hold øje med vores holdkalender og udbud af behandlinger, da vi ofte får nye instruktører og behandlere.