Der findes mange gode grunde til at dyrke motion som fx yoga i arbejdstiden. Særligt, hvis du har et stillesiddende arbejde. Din krop er slet ikke skabt til at sidde ned 7-8 timer om dagen. Det belaster både din ryg, nakke og din overordnede fysiske og mentale sundhed.

Jeg møder ugentligt yogaelever og klienter, som har problemer med ryg, nakke eller led pga. stillesiddende arbejde. Det er også én af grundende til at jeg også tilbyder firmayoga. Det er nemlig vigtigt for din sundhed også at tænke motion ind i arbejdet – ikke kun bagefter, når skaden er sket.

 

8 gode argumenter for firmayoga, som du kan tage med til din HR-afdeling

 1. Yoga giver færre spændinger i kroppen, mere glæde og generelt velbehag.
 2. Yoga støtter dig til at blive mere bevidst på både det kropslige og mentale plan. Det betyder, at du nemmere vil kunne registrere, hvis dit stress niveau er på vej til at stige, eller hvis en eventuel fysisk arbejdsskade er på vej. Det vil sige, at yoga har en meget væsentlig sygdomsforebyggende effekt.
 3. Yoga er med til at reducere stress. Yoga og motion kan hjælpe med at reducere dit stressniveau. Du afbalancerer dine stressniveauer, så du kan opretholde en sund og produktiv arbejdsdag.
 4. Regelmæssig motion eller yoga kan hjælpe med at forbedre din fysiske sundhed ved at øge din styrke, fleksibilitet og kredsløb. Det har en positiv effekt på dit energiniveau og din produktivitet på arbejdet og giver generelt mere overskud.
 5. Yoga hjælper med at øge dit fokus og koncentration, så du også bliver bedre til at træffe beslutninger og bevare overblikket i travle og udfordrende situationer. Regelmæssig motion og yoga kan også hjælpe med at forbedre din hukommelse og læringsevne, så du står stærkere ift din omstillingsparathed.
 6. Yoga øger kreativiteten ved at frigive spændinger i kroppen og hjernen samt øger udskillelsen af lykkehormoner. Du forbedrer med andre ord din evne til at tænke ud af boksen og finde innovative løsninger på problemer.
 7. Yoga i arbejdstiden er en god måde at skabe en sund og aktiv kultur på arbejdspladsen, som kan forbedre samarbejdet med dine kolleger.
 8. Yoga i arbejdstiden fordrer en god work-life balance. Du bliver simpelthen en bedre udgave af dig selv både på jobbet og i privatlivet.

 

Firmayoga forebygger stress

Udover alle de fysiske fordele der er ved at dyrke motion i arbejdstiden, og i særlig grad firmayoga, er yoga også stress-reducerende og stress-forebyggelse.

Stress i tal:

 • WHO varsler at stress og stressrelateret depression vil være en af de allerstørste sygdomsfaktorer i fremtiden.
 • Ifølge FTF (hovedorganisationen for både offentlig og private ansatte) er 17.000 danskere hver dag sygemeldt på grund af dårligt psykisk arbejdsmiljø. Det er 3,8 millioner fraværsdage årligt.
 • Tal fra stress foreningen viser at 430.000 danskere har symptomer på alvorlig stress hver dag.
 • 94% af de stress ramte angiver arbejdet som en væsentlige årsag

AS3 har sammen med Epinion spurgt danskerne om stress:

 • 15 % har ofte eller hele tiden følt sig stresset på deres job de seneste 4 uger
 • 43 % af de stressramte foretrækker dialog med deres leder om, hvordan de har det, når de oplever stress.

Firmayoga fordrer et langt sundere arbejdsmiljø både i forhold til dit fysiske og mentale helbred. Det er stress forebyggende og bidrager til et bedre kollegialt arbejdsmiljø. Det er bare nemmere at være ærlig og imødekommende overfor en kollega eller chef, som du lige har grinet sammen med, da I blev udfordret på balancen på yogamåtte.

 

Motion på arbejdspladsen øger produktiviteten

Motion kan hjælpe med at forbedre den fysiske sundhed og reducere risikoen for en række sundhedsmæssige problemer, herunder hjertesygdomme, diabetes, fedme og kræft. Det giver også dig og kollegaerne mere energi, hvilket også forbedrer produktiviteten på arbejdet. Regelmæssig motion kan hjælpe med at bekæmpe træthed, stress og forbedre koncentrationsevnen.

Det er med andre ord en god investering både menneskeligt og økonomisk at indtænke motion i arbejdstiden. Det sender også et tydeligt signal om, at arbejdspladsen værner om medarbejdernes sundhed. En valg, som også stiller virksomheden bedre, når man skal tiltrække nye medarbejdere.

 

Øget arbejdsglæde og bedre teamwork

Motion på arbejdspladsen kan hjælpe med at fremme sammenholdet blandt kollegaerne. I får en fælles interesse og en følelse af fællesskab. Den type sammenhold skaber grobund for bedre teamwork i det daglige. Faste, sunde aktiviteter som fx firmayoga har samme positive effekt. Dertil kommer alle de fysiske og mentale fordele ved firmayoga og anden motion på arbejdspladsen.

 

Dyrk motion på arbejdspladsen – book firmayoga

Hvis du og dine kollegaer gerne vil gå til yoga i arbejdstiden, kan jeg tilbyde undervisning i yoga på din arbejdsplads eller i mit yogastudio Favn i Jægergårdsgade. Undervisningen tilpasses dig og dine kollegaer. Det kan være tidligt om morgenen, lige efter frokost eller sidst på eftermiddagen.

Har du eller én af kollegaerne en arbejdsskade, tager jeg højde for det i min undervisning. Der er plads til alle på mine yogahold. Det samme gælder, hvis I allerede er meget fysisk aktive på arbejdspladsen. Jeg tilpasser gerne sværhedsgraden, så I er garanteret sved på panden, eller hvis I mere har brug for at blive udfordret på at kunne være stille og knap så meget i konstant bevægelse, vil jeg tilrettelægge min undervisning efter det. Derudover kan jeg også tilbyde yoga til mere specifikke problematikker. Det kan fx være et hold for stress ramte, dårlig ryg, hovedpine.

Udover at tilbyde firmayoga på holdplan kan jeg også tilbyde individuel yogaterapi. Yogaterapi er til dig, som måske er blevet stressramt, har fået en rygskade, eller har mange sygedage uden helt at vide hvorfor.

 

Mindfulness afstresser

I yogaundervisningen tager jeg også udgangspunkt i mindfulness. Mindfulness har ligesom yoga dokumenteret gavnlig effekt på stressforebyggelse. Ved at koble yoga og mindfulness får I altså dobbelt op på jeres udbytte fra firmayoga.

Min yoga undervisning indeholder også nogle konkrete mindfulness- og yoga-øvelser, I kan implementere som små 2-3 minutters pauser i arbejdsdagen.

Udover firmayoga kan Favn også tilbyde hold i pilates, Qi gong, mindfulness og meget andet. Så frem I ønsker undervisning i andre hold-typer, er I meget velkommen til at tage fat i mig. Vi strikker gerne nye firmapakker sammen, som matcher jeres behov og ønsker. Favn tilbyder også forskellige typer kropsbehandling og terapi-forløb – både privat og i erhvervs-sammenhæng. Sig endelig til, hvis det har interesse.

 

Firmayoga med tilskud

Det er ikke alle der er klar over det, men I kan som firma få dækket 80% af udgifterne gennem arbejdsmiljøpuljen til forebyggelse af nedslidning. Motion på arbejdspladsen er nemlig både godt for dig, firmaet og samfundet. Du kan læse mere om arbejdsmiljøpuljen her og jeg er også gerne behjælpelig med at udarbejde ansøgningen for jer.

 

Hvad siger andre siger om firmayoga:

”I en personalegruppe hvor størstedelen af medarbejderne er aktive inden for sport som cykling, løb, fitness og fodbold, så var det en super god oplevelse at komme ned i tempo. Charlotte var sød, inspirerende og guidede os grundigt ind i de forskellige Yin Yoga øvelser, som vi alle kunne lave (på hver vores måde).”- Camilla Pasciak, Studio Manager hos Moment studio A/S

“Charlotte er en dygtig yogalærer, der er god til at se alle og skabe et trygt
sammenhold.” – Kirsten

“Charlottes yogaundervisning var velovervejet, lærerig og bidrager til personlig udvikling. Charlotte er et meget behageligt menneske, nærværende og inspirerende.” – Hege

 

Tænker du, at firmayoga lige er det, I mangler på din arbejdsplads, så del dette blogindlæg med din HR afdeling eller giv mig et kald på 50931914.

Kærlig hilsen

Charlotte Holm