hormon behandling aarhus

 

Hormonerne er altafgørende for din fysiske og psykiske velbefindende, livslyst, harmoni og balance. Kost, sygdom, forurening, stress, overgangsalder m.m. skaber ubalance i vores hormoner, hvilket bl.a. kan give sig udslag i træthed, hovedpine, dårlig søvn, vægtøgning, svækket immunforsvar, problemer med at blive gravid, manglende livslyst og sexlyst, tab af muskeltonus, ledsmerter, dårlig blodcirkulation, uregelmæssig og smertefuld menstruationscyklus etc.

Hormonyoga er også særlig velegnet for dig, der har PCO, for lavt eller højt stofskifte, har binyretræthed eller har udfordringer med at blive gravid. Uanset om du ønsker at forebygge, blive klogere på dine hormoner eller måske tænker, at du har ubalance i dine hormoner eller er på vej i overgangsalderen, kan hormonyoga være noget for dig.

Yoga for det kvindelige hormonsystem med udgangspunkt i medicinsk yoga (mediyoga) består af åndedrætsøvelser, blide og styrkende yogaøvelser samt meditationer. Da vores hormoner er interaktive, dvs. påvirker hinanden, arbejder vi med øvelser, der stimulerer de fire hormonproducerende kirtler: æggestokkene, binyrerne, skjoldbruskkirtlen og hypofysen. Derudover arbejder vi med styrkelse af hele vores bækkenbund samt lever og mave-tarm-systemet.

 

Hvad går min undervisning ud på?

Min undervisning starter som regel altid med en kort liggende “kommen til stede”-meditation og afspænding, hvor du inviteres til at slippe al præstationspres og “knoklerenergi” og i stedet for lande kærligt hjemme i dig selv med kærlig og vågen opmærksomhed på, hvad du har brug for i din praksis i dag. Derved begynder din krop allerede her at bevæge sig i det afspændte nervesystem. Og med fokus på en kærlig praksis over for dig selv vil kroppen også øge udskillelsen af oxytocin, som sænker stresshormoner i blodet og virker befordrende for en let og glad følelse indeni.

Derudover guider jeg dig på dette hold også ind i hormoners tilknytning til kroppens store energicentre, kaldet chakraerne. Med en bevidsthed omkring livet i vores chakraer kan vi via yogaøvelser og meditationer kommunikere med vores krop og energiflow og helt uden ord gå ind og foretage en positiv ændring og energetisk balancering, som både kan balancere vores hormoner, vores forhold til os selv og vores måde at møde livet på.

Det er ingen forudsætning, at du har hørt om chakraerne før. Nysgerrighed er alt, hvad du behøver. Som i al min undervisning tager jeg altid udgangspunkt i og tilrettelægger min undervisning efter, hvor hver enkelt deltager er – både den pågældende dag og lige nu i livet.