TRE® – Tension and Trauma Release Excercises

MED LOUISE

Ryst dig til din indre ro, fokus og balancen mellem krop og sind

TRE® er en spændings, stress- og traumeforløsende metode bestående af 7 simple øvelser

 Lær de simple TRE®-øvelser, der afhjælper fysiske, emotionelle og psykiske blokader. Metoden er udarbejdet at Dr. David Berceli, USA.

TRE® er for alle. Du behøver ikke have dybe traumer for at få gavn af det. Det hele vil foregå i et trygt rum i FAVNs smukke omgivelser med plads til den enkeltes behov.

TRE® er en skånsom metode, der aktiverer kroppens naturlige evne til selvregulering. Kroppen kan således nemt skille sig af med stress, gamle traumer og spændinger.

Brug af TRE® metoden skærper din kropsbevidsthed, dæmper

tankemylderet og du kan opnå at komme i en dybere ro og meditativ tilstand.

Hvad er TRE® helt præcist? 

TRE® er en spændings, stress- og traumeforløsende metode bestående af 7 simple øvelser. TRE® er ikke psykoterapi, men en selvhjælpsmetode, til at forløse kroniske spændinger, stress, traumer og smerter.

Ved hjælp af stræk af muskulatur, bindevæv og nervevæv igangsættes kroppens egen evne til at vibrere eller ryste i daglig tale. Dette kaldes neurogen tremor. Den neurogene tremor er en naturlig mekanisme, som alle pattedyr besidder, til at genoprette kroppens balance.  

TRE® øger kroppens modstandsdygtighed overfor hverdagens stress og giver en dybdeafspænding i muskulatur og bindevæv.  

At ryste er at aktivere kroppens naturlige selvreguleringsmekanisme ift. at nedregulere stressniveauet, både kemisk og fysisk i hjerne og krop. Dyr benytter sig af at ryste stress og traumer af sig, som en naturlig del af deres selvregulering, når de er nervøse, har slået sig, er blevet jagtet m.m.

Det moderne menneske oplever ikke længere traumer som truer overlevelsen, men derimod daglig stress og ophobet spænding i muskulatur og væv. I dag anser samfundet desværre og fejlagtigt det at ryste og skælve, som værende forkert adfærd og derfor afkodet denne selvregulering og derved er de fleste mennesker i en konstant kropslig og mental stresstilstand.

Vibrationer / At ryste
Kroppens respons starter typisk med en blid skælven i- og omkring bækkenet.  
Det hele sker pr. automatik, og er måske lidt uvant og overraskende lige i starten. 
Når du bare slapper af og lader kroppen gøre hvad den oprindeligt er designet til, vil du snart opleve bevægelserne som behagelige og helbredende.  

Når du har lavet øvelserne en del gange, vil det blive nemmere og hurtigere at få vibrationerne i gang. Derudover oplever mange, over tid, at deres krop spontant begynder at lave bindevævsstræk og selvregulere kropslige spændinger i muskler og bindevæv.

Det er individuelt, fra person til person, hvornår kroppen starter disse rystelser. Hos nogle går kroppen i gang med det samme, mens andre må væbne sig med og udvise tålmodighed og nænsomhed overfor deres krop.

Forbehold ved brug af TRE®?

TRE bør ikke benyttes som erstatning for en psykoterapi eller medicinsk behandling af psykiske og traumatiske tilstande.

OBS: For dig, som er plaget af sværere tilstande, såsom f.eks sclerose, Parkinson’s, PTSD eller angst, så anbefales det, at du får regelmæssige supervisioner og guidning gennem hele din opstartsfase. 

Hold øje med FAVNs aktivitetskalender om hvornår der startes TRE® hold.

Hvornår:

 

Tid:

 

Pris:

Hvor:

Favn, Jægergårdsgade 14, 2. sal, 8000 Aarhus

Tilmelding: