Hormonyoga

MED CHARLOTTE

Hormonerne er altafgørende for vores fysiske og psykiske velbefindende, livslyst, harmoni og balance.

Kost, sygdom, forurening, stress, overgangsalder m.m. skaber ubalance i vores hormoner, hvilket bl.a. kan give sig udslag i træthed, hovedpine, dårlig søvn, vægtøgning, svækket immunforsvar, problemer med at blive gravid, manglende livslyst og sexlyst, tab af muskeltonus, ledsmerter, dårlig blodcirkulation, uregelmæssig og smertefuld menstruationscyklus etc.

Hormonyoga er også særlig velegnet for dig, der har PCO, for lavt eller højt stofskifte, har binyretræthed eller har udfordringer med at blive gravid.

Uanset om du ønsker at forebygge, blive klogere på dine hormoner eller måske tænker, at du har ubalance i dine hormoner eller er på vej i overgangsalderen, kan hormonyoga være noget for dig.

Yoga for det kvindelige hormonsystem med udgangspunkt i medicinsk yoga (mediyoga) består af åndedrætsøvelser, blide og styrkende yogaøvelser samt meditationer.

Da vores hormoner er interaktive, dvs. påvirker hinanden, arbejder vi med øvelser, der stimulerer de fire hormonproducerende kirtler: æggestokkene, binyrerne, skjoldbruskkirtlen og hypofysen.

Derudover arbejder vi med styrkelse af hele vores bækkenbund samt lever og mave-tarm-systemet.

Min undervisning starter som regel altid med en kort liggende “kommen til stede”-meditation og afspænding, hvor du inviteres til at slippe al præstationspres og “knoklerenergi”  og i stedet for lande kærligt hjemme i dig selv med kærlig og vågen opmærksomhed på, hvad du har brug for i din praksis i dag. Derved begynder din krop allerede her at bevæge sig i det afspændte nervesystem. Og med fokus på en kærlig praksis over for dig selv vil kroppen også øge udskillelsen af oxytocin, som sænker stresshormoner i blodet og virker befordrende for en let og glad følelse indeni.

Som  i al min undervisning tager jeg altid udgangspunkt i og tilrettelægger min undervisning efter, hvor hver enkelt deltager er – både den pågældende dag og lige nu i livet.

Kom og prøv om hormonyoga er noget for dig på dette korte forløb af 3 gange. Holdet fortsætter med ny tilmeldingsrunde efter efterårsferien.

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at sende mig en sms, så ringer jeg dig op.
Mobil: 50931914

Kærlig hilsen Charlotte

Hvornår:

Start torsdag d. 27. oktober
Sidste gang 15. december
Ingen undervisning uge 47 og 48

Tid:

Kl. 18.15-19.30

Pris:

6 torsdage 825 kr.

Hvor:

Favn, Jægergårdsgade 14, 2. sal, 8000 Aarhus

Book en plads på holdet:

Mød underviseren: