Susan Klaus

Feldenkrais underviser

For mig er det vigtigt at tage ansvar for mit eget helbred, min egen lykke, og min egen succes. 

Den indstilling har også ført mig til Feldenkrais metoden, som har hjulpet og stadig hjælper mig til at frigøre mig fra uhensigtsmæssige handle- og bevægelsesmønstre, opstået gennem hele livet. 

Siden jeg i 2010 i Østrig stødte på metoden, der er ret ukendt i Danmark, har jeg ønsket at udbrede den her. Den udskiller sig fra så meget andet godt ved at koble bevidsthed med bevægelse på en måde, der styrker nervesystemet og bliver til ny læring. Man lærer lidt efter lidt mere om sig selv, sine mønstre og sine muligheder, mens man udforsker forskellige bevægelseslektioner.Læringen er organisk, legende og subtil, og kan mærkes i alle livets aspekter. Kort og godt, når jeg selv skal sige det: En genial metode. 

Jeg er uddannet i hhv. Malmö (2012-2014) og Wien (2016-2018) under ledelse af to fremragende lærere, Alan Questel og Jeremy Krauss, begge elever af Moshé Feldenkrais, som er ophavsmand til metoden. Siden jeg blev færdig, har jeg videregivet min kunnen flere steder i Jylland – Esbjerg, Aarhus, Silkeborg, Vrads (den lille landsby, hvor jeg bor) – og sammen med Danmarks mest erfarne Feldenkrais lærer, Nana Gravesen fra København, har jeg siden 2019 organiseret fem-dages forårs- og sommer-retreats på skønne Samsø. Nu glæder jeg mig til at indgå i fællesskabet Favn Aarhus, hvor jeg i første omgang starter med en ugentlig lektion. Alle kan være med. 

Ved siden af Feldenkrais arbejder jeg med have-service, da jeg elsker at have med jord og planter og alle naturens elementer at gøre. Jeg forhandler første-klasses aloe vera produkter. Og på frivillig basis vejleder jeg siden 1994 i en enkel og naturlig meditation, der kaldes Heartfulness.

Jeg har lavet meget forskelligt i mit liv – herunder været freelance journalist på Stickelbergs Bureau, der pudsigt nok ligger lige over Favn – og sådan vil det nok altid være. 

Med Feldenkrais metoden – såvel som Heartfulness – bliver jeg bedre til at acceptere alle aspekter af mig selv og bruge dem på bedst mulige vis til at forfølge mine mål i livet. 

Feldenkrais sagde selv om sin metode, at den hjælper én til at gøre det umulige muligt, det mulige let, og det lette elegant. 

Kom og oplev det selv, hvis ovenstående tiltaler dig.